Skip to content

– Vi brenner for at kundene våre skal komme best mulig ut av det! 

 

Hva forteller årsoppgjøret ditt om bedriften din? Tiltrekker du deg de riktige kundene og oppdragsgiverne? Det er mye å spare og mange fordeler med et riktig og profesjonelt årsoppgjør. Og det kan absolutt lønne seg å søke hjelp. 

Årsoppgjøret nærmer seg med stormskritt, og med alt det innebærer av tidsfrister og forpliktelser, byr det for mange på hodebry. Janne Kongshavn Hordvik i Kongshavn Regnskap mener det er mye å vinne på en grundig prosess.

Nytt år – nye muligheter 

– Med et godt årsoppgjør kan du oppdage muligheter for vekst, spare penger og optimalisere økonomien. Det gir også en gylden mulighet til å se fremover, understreker Janne Kongshavn Hordvik, daglig leder i Kongshavn Regnskap.

Samtidig anerkjenner hun at det kan være krevende å bruke store deler av årets første måneder til å se seg tilbake.

– Man går gjerne inn i det nye året med ny giv og masse pågangsmot, og da er det klart det være lite fristende å vende blikket bakover.

Å dykke ned i historiske tall, fradrag, skatt og moms er imidlertid noe Janne og gjengen i Kongshavn Regnskap stortrives med.

– Vi brenner for at kundene våre skal komme best mulig ut av det. Med å få hjelp av en regnskapsfører i prosessen, kan du selv ha fokus på å jobbe i nuet; vi tar oss av det som har vært, smiler hun.

 

Hva sier årsoppgjøret om deg og din bedrift? 

De ansatte i Kongshavn Regnskap har lang og bred erfaring innen bransjen, og med årene har de gjort seg noen viktige betraktninger.

– Årsoppgjøret er mer enn bare en lovpålagt plikt. Presenterer du et ryddig og korrekt regnskap, har det også mye å si for hva folk leser ut fra det, forteller Janne. Kollega og regnskapsfører Kine Knutsen nikker bekreftende.

– Helt klart. Når du blir vurdert som en mulig leverandør, er folk gjerne inne og ser på regnskapene dine. Det samme gjelder om noen vurderer å investere i bedriften din, sier Kine.

Det å være registrert med regnskapsfører bidrar ellers til at man fremstår som en seriøs aktør.

 

Bruk tiden på det du er best på 

Selv om mange nok tenker at det er penger å spare på å håndtere årsoppgjør og skattemelding selv, kan det lønne seg å få litt hjelp. Gjør du feil, kan det nemlig koste dyrt.

– Har man kunnskap, tid og ressurser til å gjøre arbeidet selv, er selvsagt ingenting bedre. Vår erfaring er likevel at det ofte lønner seg å få litt bistand utenfra for å sikre at både årsoppgjøret og skattemeldingen er korrekt utført, sier Kine.

–  Vi har mange eksempler på kunder som har endt opp med å betale unødvendig mye skatt fordi de har gått glipp av fradrag de ikke visste om. Om du ikke har hundre prosent kontroll når ting skal resultatføres og balanseføres, kan det gi store utslag på regnskapet, understreker Janne.

Vær bevisst på nye endringer

Fra i år må alle selskaper levere skattemeldingen i nytt format. De gamle manuelle RF-skjemaene er historie.

– Skattemelding og årsoppgjør for aksjeselskap og andre selskapstyper skal nå leveres gjennom et regnskaps- eller årsoppgjørssystem. Det kan være en del å sette seg inn i, og man skal vite hva man gjør når man tar fatt på arbeidet, påpeker Kine.

Ikke for sent å få hjelp

Kongshavn Regnskap hjelper gladelig kundene sine med å sørge for at all dokumentasjon er på plass når det er på tide å fylle ut og levere skattemeldingen. Fristen er 31. mai hvert år, og den beryktede datoen kommer gjerne litt brått på. Enten du enda ikke har startet, eller sitter midt i regnskapsbyrden, er det ikke for sent å få hjelp.

Janne har en klar oppfordring:

– Se på det store bildet – hva er tiden din verdt? Vi har ekspertisen og sørger for at kundene våre kan fokusere på det de er best på – og ikke minst det de trives best med!

Les mer om skattemelding, årsoppgjør og hvilke andre tjenester Kongshavn Regnskap tilbyr >>

Back To Top